Spread the love

Leg je vraag neer bij een onafhankelijke energiecoach

Wil je graag energiebesparende maatregelen nemen maar weet je niet goed wat de beste opties zijn voor jouw woning?

Maak een afspraak met de onafhankelijke energiecoaches uit Apeldoorn. Zo ben je verzekerd van goede sparringspartner in het verduurzamen van je woning.

Onafhankelijke sparringspartner

Gratis warmtescan van de woning

Hulp bij het aanvragen van offertes

Nu beschikbaar in Apeldoorn

Ontvang persoonlijke begeleiding van een energiecoach


Een onafhankelijke energiecoach: Hoe werkt het?

Via deze pagina kan je je aanmelden voor een gesprek met een van de energiecoaches die Apeldoorn rijk is. De energiecoach komt bij jou thuis langs om samen met je de woning door te lopen en te kijken waar hij/zij je kan helpen. De energiecoach is geen professioneel energieadviseur. De coach kijkt met je mee waar je eventueel zou kunnen besparen en of duurzame energie kan opwekken.

Heb je na het gesprek met de coach behoefte aan een maatwerkadvies van een professional? De coaches weten wie er in Apeldoorn en omgeving goed advies leveren (stap 2). Ben je er uit en heb je behoefte aan een offerte van een vakspecialist? Dan kan je samen met de coach offertes aanvragen (stap 3).

Als je daar behoefte aan hebt kan een  professioneel energieadviseur bij jou thuis langs komen voor een woning opname. Hij/zij adviseert je over de mogelijkheden in jouw woning om energie te besparen of duurzaam op te wekken. Zo’n betaald advies kost meestal zo’n €250. De energiecoaches kunnen je goed helpen met het vinden van een professioneel adviseur.

Als je daadwerkelijk aan de slag wilt gaan, dan kan de energiecoach je helpen met het aanvragen van vrijblijvende offertes bij vakspecialisten. Dat gebeurt via het Regionaal Energieloket waar allemaal lokale installateurs en duurzame aannemers zijn aangesloten.

Zelf direct offertes aanvragen? Klik dan hier.

Waarom een energiecoach?

 Eén contactpersoon

De energiecoaches geven informatie over besparingsmogelijkheden en kunnen bijvoorbeeld met een warmtecamera laten zien waar de woning warmte verliest. Ze denken gratis met je mee hoe jij je energierekening kan verlagen. Ze staan in nauw contact met het Regionaal Energieloket en het fysieke loket Energiek Wonen Apeldoorn.

 Warmtescan

De gemeente Apeldoorn heeft een aantal infraroodcamera’s aangeschaft zodat de coaches samen met bewoners kunnen kijken naar warmtelekken in de schil van de woning. Behoefte aan een professioneel bouwkundig advies? Dan helpt de coach je met het vinden van de juiste adviseur.

 Gratis advies

De energiecoaches zijn vrijwilligers die graag andere inwoners in Apeldoorn helpen met het verduurzamen van hun woning. Nederland moet flink versnellen om onze ambities op het gebied van klimaat en milieu waar te maken. Via de energiecoaches ben je verzekerd van onafhankelijk advies en hulp.

Veelgestelde vragen

Veel woningeigenaren twijfelen erg in het verduurzamen van de woning. Een onafhankelijke coach helpt je de juiste keuzes te maken.  Deze vrijwilligers gaan bij de mensen thuis in gesprek over de woning en het energiegebruik. Zij geven informatie over besparingsmogelijkheden en kunnen bijvoorbeeld met een warmtecamera laten zien waar de woning warmte verliest. De coaches staat in verbinding met het digitale en fysieke energieloket in Apeldoorn.

De energiecoaches zijn ambassadeurs van duurzaamheid. Zij doen dit werk op vrijwillige basis om de energietransitie in Nederland op gang te brengen. Het adviseren van woningeigenaren is erg belangrijk omdat een flink aandeel van onze CO2 uitstoot afkomstig is van de gebouwde omgeving.

Sommige coaches hebben verstand van bouwkundige zaken, maar vaak op hoofdlijnen. Wil je een professioneel maatwerk advies dan kan je beter niet aankloppen bij een coach.

Meld je aan via deze website. Je ontvangt een bevestigingsmailtje. Het bericht gaat naar de coaches toe en zij zullen contact met je opnemen.

De coaches staan in nauwe verbinding met het Regionaal Energieloket en het fysieke loket Energiek Wonen Apeldoorn. Samen proberen we inwoners uit Apeldoorn zo goed mogelijk te helpen in het verduurzamen van de woning.

Over ons

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook flink in je maandelijkse lasten. Als energiecoaches proberen wij bewoners in Apeldoorn te helpen met het verduurzamen van het huis. Wij zetten ons in voor schone, betaalbare en duurzame energie. Wilt u zich ook inzetten voor een schoner klimaat? Neem dan contact met ons op!

Vragen?

Mail vragen@regionaalenergieloket.nl
Tel 085 016 0210

In samenwerking met:

apeldoornregionaalenergieloket_groot